Positieve gezondheid

“Vitaliteitscentrum Brabant;
dé plek waar Positieve Gezondheid een fysieke vorm heeft gekregen”

Positieve gezondheid is een brede kijk op gezondheid, uitgewerkt in 6 dimensies. Deze brede kijk op gezondheid kan een hele mooie bijdrage leveren om vanuit eigen regie je aanpassend vermogen te vergroten. Dit om de fysieke, emotionele of sociale uitdagingen die op je pad komen aan te kunnen.

Vitaliteitscentrum Brabant is dé plek waar we op deze manier anders op zoek gaan naar gezondheid.  De zes dimensies van Positieve Gezondheid zijn; kwaliteit van leven, dagelijks functioneren, zingeving, mentaal welbevinden, meedoen en lichaamsfuncties.

Positieve Gezondheid eXperience

Deze praktische vertaalslag kan ook voor teams en/of bedrijven van meerwaarde zijn om te investeren in duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en plezier op de werkvloer. Als implementatiecoach denken we graag hierin mee. Een leuke manier om je als team te verdiepen in het concept Positieve Gezondheid en hier je vruchten van te plukken is de PGX (Positieve Gezondheid eXperience).

Het andere gesprek

Wij nemen je graag mee in een praktische vertaalslag van deze brede kijk op gezondheid. Wat betekent dit nu echt concreet en hoe pas ik dit toe? Wij voeren graag het “andere gesprek” om aan de hand van de 6 dimensies op zoek te gaan naar wat voor jou belangrijk is om een stap in de goede richting te maken.

Hotel: Al slapend anders op zoek naar gezondheid.

Al slapend geïnspireerd raken in het concept Positieve Gezondheid? Laagdrempeliger kunnen we het niet maken… Ook de 6 hotelkamers die wij aanbieden zijn gebaseerd op en ingericht naar de 6 dimensies van Positieve Gezondheid. 

Van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Iedereen ziet en voelt een bepaalde noodzaak tot verandering. Er is met name behoefte aan een verandering naar een actieve en gebalanceerde leefstijl ter preventie van klachten. Dit alles in een omgeving waar ieder gezien wordt en een zinvolle bijdrage kan leveren. Een goede zelfzorg, de mogelijkheid om je aan te kunnen passen en het voeren van eigen regie staan centraal in het concept Positieve Gezondheid én in onze bedrijfsfilosofie.

“Gezondheid, in de breedste zin van het woord!”

Alles over het concept Positieve Gezondheid is te lezen op www.iph.nl

Vragen of meer informatie? Mail naar info@vcbrabant.nl  of pgx@vcbrabant.nl