Fysiotherapie Vierlingsbeek

Bij Fysiotherapie van Dongen maken wij ons dagelijks sterk om jouw gezondheid op een professionele en complete manier te begeleiden. Onze gespecialiseerde professionals vormen samen een hecht team en staan voor je klaar om samen met jou te werken aan de best mogelijke oplossingen. Wij leveren maatwerk: niet alleen bij blessures maar bijvoorbeeld ook bij chronische pijn, blessurepreventie, trainingsprogramma’s bij specifieke doelgroepen en leefstijlverbetering.

Wij bieden o.a. fysiotherapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie en kinderfysiotherapie aan. 

Ons team

Effectiviteit van fysiotherapie

Onze specialisaties

Vitaliteit verzekerd 

Even
voorstellen

Effectiviteit van fysiotherapie

Iedereen heeft zijn of haar eigen uitdagingen en dat is in de fysiotherapie niet anders. Het blijft een uitdaging om in het veranderende zorglandschap hoogwaardige fysiotherapeutische over de volledige breedte aan te kunnen bieden. Maar volledig in lijn met het concept Positieve Gezondheid passen wij ons als organisatie ook aan en nemen we zelf de regie en verantwoordelijkheid om aan jouw wensen te blijven voldoen!

Onze visie op gezondheid richt zich op de complexiteit van de gehele mens in interactie met zijn of haar omgeving.

Je kunt deze complexiteit niet ontleden in onderdelen, op deze manier “onderzoeken” en daar dan conclusies aan verbinden die iets zouden moeten zeggen over de kwaliteit van de fysiotherapie. Er is geen sprake van dé mens of dé fysiotherapie en het geheel is meer dan de som der delen.

Helaas bestaat de tendens dat (fysiotherapeutische) zorg opgehangen wordt aan indicatoren die wat mij betreft niets zegt over het echt helpen van mensen. Op deze manier is fysiotherapeutische zorg minder toegankelijk en zien we in de praktijk de eerste voorbeelden van mensen die fysiotherapie nodig hebben maar dit niet kunnen betalen…

Fysiotherapie is hooggewaardeerde zorg en bovendien in de totale context van zorgkosten spotgoedkoop! De totale zorgkosten zijn opgelopen tot meer dan 100 miljard euro per jaar. Fysiotherapie neemt hierin maar een klein deel voor zijn rekening (1,3%). Om een voorbeeldje te noemen: Voor het maken van 1 MRI scan kun je ten minste 15x naar de fysiotherapeut!

Buiten het feit dat fysiotherapeutische zorg hoog gewaardeerd wordt door onze cliënten  blijkt uit het onderzoek –  ‘Effectiviteit van fysiotherapie voor een groot aantal aandoeningen wetenschappelijk onderbouwd’:

 • Dat voor een groot aantal aandoeningen de effectiviteit van fysiotherapie onderbouwd is;
 • Oefen- en fysiotherapie de potentie heeft de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren;
 • Met de inzet van oefen- en fysiotherapie andere vormen van zorg, zoals bijvoorbeeld huisartsenzorg of een bezoek aan de specialist in het ziekenhuis, mogelijk voorkomen of vervangen kunnen worden;
 • Gebrek aan structurele financiering implementatie of verdere uitrol van initiatieven op het gebied van oefen- en fysiotherapie veelal in de weg staat.

Dit onderzoek sluit aan bij onze ervaring in de praktijk. De fysiotherapeutische zorg binnen onze praktijk wordt op dit moment beoordeeld met een rapportcijfer 9,2.
Een van de vele recente voorbeelden is een vrouw van 35 jaar oud. Na 6 jaar invaliderende pijnklachten van de rug was het gebruik van zware medicijnen nog de enige optie om enigszins te kunnen functioneren. In het verleden is ze met soortgelijke klachten via de huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis en daar een lang (lees: duur) traject aangegaan. Voordat deze vrouw ditmaal doorgestuurd is voor aanvullend onderzoek in het ziekenhuis adviseerde de huisarts eerst een afspraak te maken bij fysiotherapie. 

Het gevolg: binnen 4 behandelingen (lees €120) 90% minder klachten en weer de dingen kunnen doen waar ze energie van krijgt. En mooier nog: zelfvertrouwen in het herstellend vermogen van haar lichaam.
Ik citeer haar zelf:

‘Met veel pijn, na vele onderzoeken, en geen oorzaak, wist ik niet meer waar ik het moest zoeken. “Zit het tussen mijn oren”? Dankzij Wouter leerde ik hoe belangrijk het is om naar je lichaam te luisteren. Het zit niet tussen mijn oren, maar heb mijzelf heel veel dingen aangeleerd omtrent deze rugpijnen. Doorgaan, medicijnen, pijnstilling en weer doorgaan. Maar pijn betekent iets. In mijn geval was het de balans terug te vinden en zo de pijn onder controle te houden. Niet doorgaan, maar een beetje rust houden, ademhaling- en rugoefeningen en even aan mijzelf denken. En niet alleen de pijn in mijn rug maar ook de drukte in mijn hoofd speelt mee. De ellenlange lijstjes die je wilt doen om af te vinken. Waarom, voor wie? Onnodige dingen schrap ik vanaf nu van die lijsten af. Prioriteiten stellen. Ik denk dat heel veel mensen er baat bij hebben om via deze weg in balans te komen. Zowel in je hoofd als in je lichaam. Het is een geheel en alles staat met elkaar in verbinding.’

Onze specialisaties

Door de samenstelling van ons team kunnen we u bijstaan bij iedere hulpvraag omtrent bewegend functioneren. We treden graag met u in contact om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. 

We zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet

Sportfysiotherapie
Fysiotherapie bij sportblessures, blessurepreventie en sportrevalidatie.

Kinderfysiotherapie
Fysiotherapie bij prematuren, kinderen en jong volwassenen voor grove en fijne motoriek of ontwikkelingsachterstanden.

Oedeem therapie
Massagevorm om het lymfestelsel te stimuleren en vochtophoping te reduceren. Verder wordt littekenbehandeling, lymfetaping en oefentherapie aangeboden. 

Zwangerfit
Een uitdagend programma volledig toegespitst op deze belangrijke fase, de zwangerschap.

Mamafit
Na de zwangerschap weer helemaal fit en in balans!

Subspecialisaties

• Fysiotherapie bij chronische pijnklachten (o.a. fibromyalgie en FNS)
• Medische trainingstherapie
• Hartrevalidatie (o.a. na infarct, operatie of microvaatjes)
• Longrevalidatie (o.a. COPD en COVID)
• Training bij etalagebenen (Claudicatio intermittens)
• Neurologie (o.a. CVA of TIA)

• Cure tape
• Dry needling
• Leefstijlverbetering
• Mulligan concept
• Wandelcoaching
• Fasciatherapie (F.I.T.)

Vitaliteit verzekerd

Wij gaan het zelf doen! Wij passen het concept Positieve Gezondheid voor onszelf toe. Wij passen ons aan en nemen zelf de regie. Vanuit onze visie, vanuit onze passie om mensen te helpen!

Ondanks dat ons nieuwe totaalconcept ‘Vitaliteit’ officieel van start gaat op 1 september 2022 willen we niet wachten om positief het verschil te maken. Bovendien kunt u nu al bepalen of dit mogelijk een geschikt alternatief is voor uw aanvullende verzekering bij de zorgverzekeraar. Per direct kunt u profiteren van een landelijke primeur; de Vitaliteit Verzekerd Pakketten van Vitaliteitscentrum Brabant! Door een combinatie van onbeperkt sporten en kwalitatief hoogwaardige paramedische zorg bent u verzekerd van een positieve bijdrage aan uw vitaliteit.

Een Vitaliteit Verzekerd Pakket heeft de volgende voordelen:

 • Onbeperkt sporten bij Vitaliteitscentrum Brabant;
 • Het abonnement ‘fitness only’ is vanaf de start opzegbaar met 1 maand opzegtermijn;
 • Gebruik maken van overige faciliteiten van Vitaliteitscentrum Brabant. Meeliften op de ontwikkeling naar een steeds vitalere omgeving; door sporten, (para-)medische zorg, ontmoeten en verbinden.
 • Betere voorwaarden ten opzichte van een aanvullende verzekering bij de zorgverzekeraar:
  • Start pakket mogelijk op ieder gewenst moment;
  • Behandelingen flexibel in te zetten voor fysiotherapie of diëtetiek;
  • Meer tijd voor u en uw hulpvraag door minder administratieve rompslomp voor de behandelaar;
  • Behandelingen blijven geldig en verlopen niet per kalenderjaar. Hierdoor minder zorgconsumptie aan het einde van het jaar en de mogelijkheid voor een goedkoper abonnement indien voldoende behandelingen gespaard zijn.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag | 7.30- 21.30 uur
Zaterdag | 7.30-13.00 uur

Vragen of meer informatie? Mail naar info@vcbrabant.nl  of fysio@vcbrabant.nl

Wouter van Dongen

Praktijkeigenaar & sportfysiotherapeut

In 2003 afgestudeerd als Fysiotherapeut en 1,5 jaar later de opleding tot sportfysiotherapeut succesvol afgerond. Na werk in een praktijk in Duitsland, bij voetbalclubs (NEC en TOP Oss) en bij ViaSana in Mill ben ik in 2009 in Vierlingsbeek terecht gekomen. Hier heb ik nog 8 jaar prettig samen kunnen werken met mijn vader en hebben we er samen een kwalitatieve en toekomstbestendige fysiotherapiepraktijk voor de regio gerealiseerd. Samen met een uitgebalanceerd team van collega’s en een omvangrijk netwerk zijn we in staat u bij te staan in uw hulpvraag over het bewegend funcioneren. Mijn persoonlijke missie is dat iedereen in zijn/haar eigen omgeving behandeld moet kunnen worden als het op fysieke klachten aankomt. Hier zal ik me ook hard voor blijven maken.

Zelf heb ik veel affiniteit met chronische pijnklachten. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik iets voor deze doelgroep kan betekenen, zeker omdat veel mensen met chronische pijnklachten “vastlopen” in het medische circuit en veelal (onterecht!)  gezien worden als een “lastige” patiëntengroep. 

In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met Susan en onze 4 kinderen, lees ik graag een inspirerend boek of daag ik me sportief uit op het voetbalveld of op de mountainbike.

Specialisatie

Sportfysiotherapie

Subspecialisatie

 • Chronische pijnklachten (waaronder fibromyalgie)
 • Dry needling
 • Cure tape
 • Siscione
 • Hartrevalidatie
 • Leefstijlverbetering
 • Wandelcoach
Wouter van Dongen

Toine Voncken

Algemeen fysiotherapeut

Na mijn afstuderen in 1980 aan de Academie voor Fysiotherapie in Heerlen, ben ik al snel vanuit het Limburgse Beek in Vierlingsbeek terecht gekomen. Jan van Dongen opende zijn nieuwe praktijk aan de Beekstraat en samen gingen we aan de slag om de bewoners van Vierlingsbeek e.o. te behandelen. Vooral het contact met de verscheidenheid aan patiënten met verschillende achtergrond en variatie in aandoeningen heeft mij altijd aangetrokken. Mijn werk is en blijft mijn hobby.

In de loop der jaren is er veel veranderd: zoals de praktijkovername door Wouter van Dongen, daarna de verhuizing naar Gezondheidscentrum de Maasdorpen waardoor intensivering van de samenwerking met andere gezondheidsdisciplines, de komst van meerdere collega’s  waarmee het prima sparren is. We halen het beste in elkaars professionaliteit naar boven. Maar vooral de innovatie van ons beroep is tekenend. Was een fysiotherapeut vroeger vooral een behandelaar met een vast protocol. Nu zijn we steeds meer coach/begeleider van patiënten met een vraag op gebied van beweging en gezond functioneren.

In deze rol voel ik me erg prettig. Het samen met de patiënt werken aan een vooraf gesteld doel door middel van een op maat gemaakt oefenprogramma. Of de hulpvraag nu een sportblessure of het dagelijks functioneren van iemand met COPD betreft, het blijft een uitdaging waar ik me graag voor inzet.

Inmiddels wonen wij al ruim 38 jaar met veel plezier in t groen even buiten Vierlingsbeek. Onze beide dochters zijn al geruime tijd het huis uit en ben ik sinds 1 jaar de trotse opa van een kleindochter. In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets om samen met mijn vriendengroep op zondag een flinke tocht te maken. Verder vind ik het heerlijk om te ontspannen door in de tuin te werken en daarna passief vele soorten sport te volgen.

Specialisatie

Algemene fysiotherapie

Subspecialisatie

 • Manuele Therapie Marsman
 • Cure tape
 • Medische training
 • Revalidatie bij COPD, Parkinson en CVA.
Tione Voncken

Romé Morsink

Algemene therapeute

Hallo! Ik ben Romé Morssink en ik ben woonachtig in Gemert.

Na mijn VWO diploma heb ik met volle enthousiasme de opleiding fysiotherapie gevolgd aan de HAN in Nijmegen. Voor sommigen ben ik misschien niet geheel onbekend. Vanaf februari 2023 heb ik binnen Vitaliteitcentrum Brabant stage gelopen. Mijn afstudeerstage heb ik hier met veel plezier gevolgd en hierna ben ik mogen starten als algemeen fysiotherapeut binnen dit Vitaliteitscentrum. Het totale welzijn van alle mensen staat bij ons centraal. Er wordt dus niet alleen gekeken naar lichamelijke klachten, maar naar de mens in z’n totaliteit. Dit sluit aan bij wat ik zelf ook erg belangrijk vind. Tijdens de behandelingen vind ik het belangrijk dat mensen zich vertrouwd voelen bij mij en doe ik er alles aan om cliënten te begeleiden, zodat zij goed kunnen herstellen. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar verdieping en heb ik een brede interesse. Om deze reden ben ik van plan om in de nabije toekomst een Master binnen het vak fysiotherapie te behalen. Ik kijk ernaar uit om iedereen te mogen verwelkomen binnen de praktijk!

 

Graag tot ziens bij Vitaliteitscentrum Brabant!

Specialisatie

Algemene Fysiotherapie

Menta de Vos

Kinderfysiotherapeute

Mijn naam is Menta de Vos. Ik ben opgegroeid in het noorden van het land en woon nu ruim twintig jaar in Groeningen. Ik woon hier met mijn man Marcel en onze kinderen Thijs en Isa.

In 2002 ben ik afgestudeerd voor fysiotherapie in Nijmegen en in 2006 voor kinderfysiotherapie in Breda. Mijn werkloopbaan is begonnen in Duisburg als algemeen fysiotherapeut en na bijna 4 jaar ben ik in Nederland gaan werken. Via waarnemingen en een vaste baan in Sint Anthonis ben ik in 2013 hier in Vierlingsbeek gaan werken als kinderfysiotherapeut.

Deze specialisatie heb ik hier mogen opbouwen tot wat het vandaag is geworden. Ik hoop in de toekomst dit met veel plezier te blijven doen en dit verder uit te breiden.

Naast mijn specialisatie kinderfysiotherapie heb ik nog verschillende cursussen gevolgd om mijn beroep verdere verdieping te geven.

Onder andere Medical Taping bij volwassenen en kinderen, Schrijfmotoriek, Plagiocephalometrie (meten van de scheve hoofdjes bij baby’s), Chronische pijnklachten bij kinderen.

Ik werk met kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Heb een samenwerking met de scholen van de SKOV (Vierlingsbeek, Maashees, Holthees en Vortum Mullem) en werk ik samen met Zwemschool Joke.

Als algemeen fysiotherapeut werk ik samen met de Buurtzorg. Hier zie ik vooral de oudere mensen aan huis.

Ik heb daarnaast de specialisatie Oedeemfysiotherapie. Therapie voor mensen die vocht vasthouden in lichaamsdelen door bepaalde aandoeningen, oncologische patiënten of na operaties.

Specialisatie

Kinderfysiotherapie

Subspecialisatie

 • Oedeemfysiotherapie
 • Schrijfmotoriek
 • Medical Taping
 • Voorkeurshouding bij baby’s
Menta de Vos

Joey Weerts

Algemene fysiotherapeut

In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waarbij ik mijn afsluitende stage bij deze praktijk heb mogen doorlopen. Na mijn afstuderen heb ik eerst ervaring opgedaan bij een aantal andere fysiotherapiepraktijken. Het goede contact met Fysiotherapie van Dongen is in de tussentijd echter wel blijven bestaan. Dit heeft er voor gezorgd dat ik in 2016 weer terug mocht keren om te komen werken in het mooie en gezellige Vierlingsbeek.

Mijn interesse binnen de fysiotherapie is heel breed, en daarom behandel ik graag een grote diversiteit aan verschillende klachten. Ik zie het iedere keer weer als een uitdaging om samen met iemand het maximale resultaat te behalen in zijn lichamelijk functioneren, zodat diegene weer met plezier kan bewegen. Dit is iets waar ik zelf ook veel energie uit haal. Om dit te bereiken vind ik het belangrijk om het lichaam als één geheel te bekijken. Wanneer het lichaam namelijk niet volgens het normale plaatje herstelt zijn er vaak meerdere oorzaken aan te wijzen die hieraan ten grondslag liggen. Deze oorzaken hoeven hierbij ook niet altijd op dezelfde plaats te liggen als waar de klacht tot uiting komt. Hier komen onder andere de skills die ik gebruik vanuit de fasciatherapie van pas.

De grootste affiniteit ligt voor mij op het gebied van sport gerelateerde klachten, en de revalidatie hiervan. Dit is mede de reden waarom ik actief ben als verzorger en hersteltrainer bij RKVV Volharding (Vierlingsbeek) en VV Excellent (Oploo). Zelf ben ik ook graag actief bezig in mijn vrije tijd, en dan met name op de racefiets.

Specialisatie

Algemene fysiotherapie 

Subspecialisatie

 • Fasciatherapie (F.I.T.)
 • Manuele therapie volgens Mulligan Concept
 • Medical Taping
 • Rug Revalidatie Systeem
 • Revalidatie van sportblessures
Joey Weerts

Cindy Osinga

Algemene therapeute

Mijn naam is Cindy Osinga. Opgegroeid in Milsbeek en sinds een jaar of 7 woonachtig in Vierlingsbeek. In 2012 ben ik afgestudeerd als algemene fysiotherapeut en 10 jaar werkzaam geweest in een eerstelijns praktijk in Groesbeek. De komst van onze dochter heeft ervoor gezorgd dat ik dichterbij huis wilde werken.

Mijn aandachtsgebieden ligt bij hart-, vaat- en longproblematiek, maar ook voor overige klachten draai ik mijn hand niet om. Ik kijk graag naar elke patiënt in het geheel en niet specifiek enkel naar de klacht.

Graag tot ziens bij Vitaliteitscentrum Brabant!

Specialisatie

Algemene fysiotherapie

Subspecialisatie

 • Hart-, vaat- en long problematiek